Close
Floating

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLOATING;

Το floating είναι η επίπλευση στο νερό χωρίς να καταβάλουμε καμία απολύτως προσπάθεια σε μια ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή (pod). Μέσα σε κάθε pod μας θα βρείτε 800 λίτρα νερό και 550 κιλά θειικό μαγνήσιο (epsom salt). Λόγω της μεγάλης ποσότητας αλατιού (αλατότητα 41%) έχουμε και πολύ υψηλή άνωση. Πιο υψηλή και από αυτή της νεκράς θάλασσας (αλατότητα 33%). Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ξαπλώνοντας ανάσκελα, επιπλέουμε στην επιφάνεια του νερού χωρίς προσπάθεια, σαν να μην έχουμε βάρος, όπως ένας αστροναύτης στο διάστημα. Η θερμοκρασία του νερού και του αέρα είναι περίπου ίδια με αυτή του δέρματος (35 °C). Έτσι όταν είμαστε απολύτως ακίνητοι δεν ξέρουμε που ακριβώς τελειώνει το σώμα μας και που αρχίζει το νερό. Γινόμαστε ένα με το νερό. Με λίγα λόγια το pod έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας όπου θα περάσουμε μία ώρα με τον εαυτό μας χωρίς φως, χωρίς φασαρία, χωρίς περισπασμούς. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ FLOATING;

Φοράμε ωτοασπίδες, κάνουμε ένα ντους και μπαίνουμε μέσα στο pod. Το καπάκι και το φως ελέγχονται από τον επισκέπτη ανά πάσα στιγμή. Για να απολαύσουμε στο 100% την εμπειρία του floating και τα οφέλη του, χρειαζόμαστε τρία πράγματα. Κλειστό καπάκι, κλειστό φως και απόλυτη ακινησία. Όλα αυτά εφόσον νιώσουμε άνετα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε. Στην αρχή του session θα ακούσουμε 10 λεπτά  μουσικής που θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε και να πάμε ομαλά σε περιβάλλον χωρίς ερεθίσματα, 45 λεπτά το απόλυτο τίποτα όπου εκεί κάνουμε float (ιδανικά κλείνουμε το φως και μένουμε ακίνητοι) και 5 λεπτά μουσικής στο τέλος για να ξέρουμε ότι τελείωσε το session μας. Συνιστούμε πάντα στους νέους επισκέπτες μας να κάνουν τουλάχιστον 3 sessions σε διάστημα ενός μήνα, για να γνωρίσουν τι ακριβώς είναι και τι μπορεί να προσφέρει το float καθώς επίσης και ποια είναι η συχνότητα και η διάρκεια που τους ταιριάζει. Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε μία σχετική προσφορά γνωριμίας (First timer). Μετά το τέλος του session κάνουμε ακόμα ένα ντους και ερχόμαστε στο reflection room για να απολαύσουμε ένα ρόφημα. To float μπορεί να συνδυαστεί με massage (είτε πριν είτε μετά) και να απογειώσει την εμπειρία σας.

Epsom salt

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΕPSOM;

Το θειικό μαγνήσιο, γνωστό και ως αλάτι epsom, πήρε το όνομά του από την ομώνυμη πόλη στο Surrey της Αγγλίας. Η κρυστάλλινη όψη του νερού μέσα στο pod κρύβει 550 κιλά αλάτι epsom. Αυτή η ποσότητα αυξάνει το ειδικό βάρος του διαλύματος έτσι ώστε καθώς εισέρχεστε, το βάρος του εκτοπιζόμενου νερού να είναι μέχρι και 1,3 φορές το βάρος του σώματός σας. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί άνωση όπως δεν την έχετε βιώσει ποτέ!

Το αλάτι epsom χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε λουτρά λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Σε νερό θερμοκρασίας 35 βαθμών Κελσίου, όπως αυτό του pod, το αλάτι διαλύεται τελείως. Είναι φυσικό μαλακτικό, το οποίο και θα διαπιστώσετε αμέσως μετά το πρώτο float στο δέρμα σας και τα μαλλιά σας. Είναι επίσης μυοχαλαρωτικό και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Κάνοντας floating συστηματικά, θα ενεργοποιηθεί το λεμφικό σας σύστημα και θα μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες — ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να επανέλθετε απ’ τους φρενήρεις ρυθμούς της μεγαλούπολης.

Τα οφέλη του Floating

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ FLOATING;

Γιατί να κάνει κάποιος floating;

Πέρα από το ότι είναι μια πολύ ευχάριστη, ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία, το να κάνουμε float συστηματικά έχει πολλά οφέλη :

 • Απόλυτη Χαλάρωση – Λόγω μηδενικής βαρύτητας και απουσίας εξωτερικών ερεθισμάτων
 • Ανακούφιση από το stress – Χαμηλώνουμε την κορτιζόλη (κύρια ορμόνη του stress) και αυξάνουμε τα επίπεδα των ενδορφινών μας
 • Βελτίωση της ποιότητας ύπνου
 • Ανακούφιση από χρόνιους πόνους
 • Ενίσχυση της δημιουργικότητας
 • Ταχύτερη αποθεραπεία από την προπόνηση μας ή από κάποιον μυϊκό τραυματισμό
 • Καταπολέμηση εθισμών και φοβιών
 • Κατάλληλο περιβάλλον για διαλογισμό
 • Μειώνει την αρτηριακή πίεση, την κορτιζόλη, την αδρεναλίνη και το γαλακτικό οξύ
 • Βελτιώνει το κυκλοφορικό
 • Οξύνει τις αισθήσεις μας

Σε ποιους απευθύνεται;

Το float είναι μία πολύ προσωπική εμπειρία, διαφορετική για κάθε άτομο που όμως απευθύνεται σε όλους! Από επαγγελματίες αθλητές που θέλουν να αυξήσουν τις αθλητικές επιδόσεις τους, να αδειάσουν το μυαλό τους και να έχουν ταχύτερη σωματική αποκατάσταση μέχρι ανθρώπους που θέλουν να ανακουφιστούν από το stress, τις κρίσεις πανικού, την κατάθλιψη ή που απλά θέλουν να οργανώσουν τις σκέψεις τους και να χαλαρώσουν.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω float;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αλλά οι περισσότεροι συστηματικοί επισκέπτες μας κάνουν float από 1 φορά το μήνα έως 2 φορές την εβδομάδα. Εμείς συνιστούμε σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν το float να κάνουν 3 τουλάχιστον sessions σε διάστημα ενός μήνα. Με αυτές τις 3 επισκέψεις θα ξέρει κάποιος ακριβώς τι είναι το float, τι μπορεί να του προσφέρει και αν του ταιριάζει.

 

Επιτρέπονται οι έγκυες και οι ευπαθείς ομάδες;

Για τις εγκύους μετά το πρώτο τρίμηνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εφόσον η εγκυμοσύνη κυλάει φυσιολογικά. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εξηγώντας του ότι θα περάσετε μία ώρα μέσα σε νερό (35 °C) που το μόνο που περιέχει είναι epsom salt (θειικό μαγνήσιο). Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών με την φυσική δύναμη να μπει και να βγει μόνος του στο pod μπορεί να κάνει float.

 

“Αναγεννηθείτε με την κορυφαία εμπειρία χαλάρωσης & αναζωογόνησης”

Floating στην Αθήνα, Etherfloat

0